Tvoj účet nieje VIP.
Preto sú tvoje funkcie a možnosti značne obmedzené.
Pre aktiváciu VIP klikni sem.

2012 - The Perverts Guide to Ideology - Sophie Fiennes = CSFD 81% | SkTorrent.eu

Cz-SkTorrent open Tracker, na volné zdieľanie súborov. Pridajte sa k našej komunite a získajte prístup k tisícom torrentov.

  • vysoká rýchlosť
  • úplne zdarma
  • prevažne Slovenská a Česká scéna
  • ste tu s nami už 10 rokov - Ďakujeme
  • Vitaj Guest (Login) Ako stahovat
    torrenty?
    Torrenty:
    v1 textová
    v2 obrázková
    Ako sa stat
    Uploaderom
    Online
    Filmy
    Forum
    Pravidlá
    SkTSocial
    BitTorrent
    klient
    Meno: Heslo:
    Zaregistrovat
    Po zaregistrovaní mozte volne stahovat
    Zabudol som heslo

    2012 - The Perverts Guide to Ideology - Sophie Fiennes = CSFD 81% Názov:2012 - The Perverts Guide to Ideology - Sophie Fiennes = CSFD 81% Hodnocení:N/A Stiahnut
    Pozriet Online
    Kategória:Filmy bez titulků - Velikost:2.3 GB BitTorrent klient
    Pridaný: Súbory:
    Skontrolován:2023-06-25 Peerov:2 (Seed: 2, Leech: 0)
    Zaner:Dokumentarny Uploader:Uvidis, az ked budes
    VIP
    Kúp nám Pivo 1,10€

    Kúp nám Pivo

    Pridaj do zalozky
    Pridaj do zalozky





    Quote:
    My favourite public intelectual for more than three decades. #GrumpyOldMenNetwork

    Funny Homage to Slavoj Žižek (english,song,4 min, watched 2mil+ times) --->  https://www.youtube.com/watch?v=80X0pbCV_t4

    Professor Slavoj Žižek is lecturing at Oxford Union (english language, cca 80 min, watched cca 1 mil times) --->  https://www.youtube.com/watch?v=545x4EldHlg




    Quote:
    Perverzní průvodce ideologií
    The Pervert's Guide to Ideology (Velká Británie)
    Perverzný sprievodca ideológiou (Slovensko)


    Dokumentární
    Velká Británie / Irsko, 2012, 134 min
    Režie: Sophie Fiennes
    Scénář: Slavoj Žižek
    Kamera: Remko Schnorr
    Hudba: Magnus Fiennes
    Hrají: Slavoj Žižek

    ČSFD
    https://www.csfd.cz/film/286151-perverzni-pruvodce-ideologii/prehled/


       
       


    Quote:
    audio=english


    Quote:
    Na titulky.com je pouze jedna verze. Bohužel jsou 20s predem. Duvod je 20s avizo (pak film prave začina) na začatku mp4 file-a. Muj media player ma synchronize funkce, a mužu to upravit behem prehravani. File cze.srt je proto čast toho torrentu.


    Quote:
    Po dokumentu Perverzní průvodce filmem (2006) se Sophie Fiennes vrhá do další spolupráce se slovinským kontroverzním myslitelem Slavojem Žižekem a kombinací jejich netradičních interpretací filmu jako takového společně vytvářejí další pozoruhodnou dokumentaristickou reflexi společnosti, aby divákům poodkryli cestu do podstaty ideologie – snů, které formují naše kolektivní vědomí a konání. Ideologie a její formování společnosti tvoří základ filozofické práce Slavoje Žižeka, vycházejícího z Freudovy psychoanalýzy, která mu pomáhá nahlížet na svět a porozumět mu netradičním způsobem. A zdá se, že právě rok 2012 byl ten nejlepší čas na uveřejnění tohoto filmu. Úvahami o filmech, hudbě, historii a současných společenských fenoménech se charismatický Žižek a zkušená Fiennes dopracovávají k definici ideologie jako neustále se měnící uměle vytvořené substance, formující všechny společnosti.


    Quote:
    Metafyzika kindrvajíčka mi přijde o něco méně zajímavější, než když Žížek rozebíral pouze filmy. Navíc je zajímavé, že jeho přízvuk je po deseti letech ještě silnější, než byl dřív (ne že bych to promítal do hodnocení). Asi se z toho člověk moc nedozví nového, ale jako utříbení myšlenek, proč ne. Navíc Žížek je spíš takový filozofický bavič, takže mi ani nevadí, že někdy se pohybuje na hranici banality. Přirovnání pražského jara ke Cameronově Titaniku mě zaujalo asi nejvíc.


    Quote:
    Zatímco v Perverzním průvodci filmem si bujný Slavoj spíše hrál s interpretacemi útržkovitých filmových scén, zde se snaží vložit výklad do nějakého širšího rámce - do rámce ideologie. Film už tedy není hlavním předmětem analýzy, ale spíše jen nástrojem pro vykreslení myšlenky a podpory tvrzení... Tedy až do momentu, než autor zdůrazní důležitost filmového média pro vnímání reality a utváření ideologie. To je velice zajímavé... Celkově bych tedy tento počin označil za ještě o malinko myšlenkově podnětnější než jeho předchůdce. Na druhou stranu jako celek je ale o něco méně zábavný a za to může nejspíš fakt, že už se zde nerozebírají Lynchovy filmy.


    Quote:
    Kdo sledoval poslední circa dva tři roky Žižkovy přednášky, řadu věcí ve filmu už bude znát. Rozdíl je, že Sophii Fiennes se podařilo Slavoje zklidnit, takže rozhodně nejde o jeho typické neorganizované skákání od tématu k tématu, ale o soudržnou argumentaci. Navíc i oproti předchozímu Perverznímu průvodci Žižek mluví o poznání pomaleji, takže je čas všechny ty abstraktní myšlenky vstřebat. Nový film tak podle mě představuje vyzrálejší počin, který srozumitelně a zábavně shrnuje většinu z toho, o čem slovinský filosof v poslední době rád hovořil. Mimo jiné se tu taky ukazuje, proč je kritika tohoto ideologického přístupu ve vztahu k filmové analýze pomýlená, protože na rozdíl od neoformalismu se tady opět nerozebírají celé filmy jako komplexní formální systémy, ale jednotlivé filmové scény slouží k ilustrování obecnějšího, abstraktnějšího konceptu (ideologie).


    Quote:
    We need to change our dreams first - that are influenced by ideology - in order to change reality

    The pervert's guide to ideology is a thought provoking documentary, but at the same time enjoyable and full of wit.

    Ideology is so ingrained in society that it has affected our dreams. If we want to change our reality we need to change our dreams first. That seems to be the main theme of the film. Applying psychoanalytic theory to film interpretation, Slavoj Zizek attempts to uncover the hidden meaning of many Hollywood films.

    The first film commented by Zizek is 'They Live' which is about a man who finds a special pair of sunglasses that allows him to see the real, scary and subliminal message behind posters and adverts in magazines, but also the real monstrous face of some of those living around him. This sets the tone for the film. For the next two hours Zizek attempts to uncover the hidden, subliminal and controlling messages of a number of films produced over the last 50 years. His argument is that Hollywood dictates our fantasies, dreams and desires through ideology. Taking this further, Zizek comments that the ultimate engineered fantasy is not 'to take what we want but to want to be desired'.

    Desire, is not just a desire for something, but also a 'desire for desire itself'. This is the main way that capitalism works. There is an urge to consume: 'people nowadays are made to feel guilty because they don't enjoy themselves enough', he claims.

    For Zizek, there is no 'big other', no guaranteed, inherent meaning. We are alone and we have to live with that. All ideology is constructed for manipulation and control. The Titanic for instance, demonstrates that 'it is OK for the high classes when they are in low vitality to mix temporarily and sexually exploit the lower classes'. Vampires and the undead are also a demonstration of the class struggle, with the blood sucking vampires representing the high classes.

    Similarly, the shark in Jaws represents all fears of American people; Americans may fear natural disasters, aliens, immigrants or other, and the shark unifies all those fears. This ideology was adopted by the Nazis who unified the enemy in the face of the Jews, according to Zizek.

    Are Zizek's psychoanalytic explanations to films 'real'? This is up to you to decide; however, they sound plausible and are worthwhile for consideration. Regardless of whether you agree with him or not, Zizek will change the way you watch films and Hollywood will never be the same again.


































    TomNovy,

    + Pridaj vlastnu verziu tohto torrentu +


    Upozornenie:
    Ziadny zo zobrazených súborov sa nenachádza na tomto serveri. Server slúzi len k síreniu vlastnorucne vytvorených aplikácií, videí, hudby ai. Autori stránok nenesú ziadnu zodpovednost za zverejnené odkazy, komentáre a obsah súborov. Vsetky komentáre, odkazy, súbory ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi sem vkladáte na vlastnú zodpovednost. Autori stránok si vyhradzujú právo cenzúry odkazov, komentárov príp. súborov, ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi a dobrými mravmi. Dodrzujte pravidlá!




    Uploader
    26/06/2023 04.10.53
    This torrent is being monitored weekly. If you need a restart, please post a comment. If you have wishes for new uploads of a specific old movie, you can write your wish right here. I do not upload new movies or Hollywood blockbuster.


    Back

    Na serveru se nenalézají zádne soubory. Za odkazy jsou výhradně zodpovědní uzivatelé a návstěvníci tohoto trackeru. Administrátor není zodpovědný za pridaný obsah ani za skody zpusobené uzivateli. Nesmíte pouzívat tuto webovou stránku pro distribuovaní nebo download zádného materiálu pokud nemáte povolení od príslusného vlastníka práv. Uzivatelé jsou zodpovědní za dodrzování těchto pravidel a podmínek. Owner má právo kdykoliv změnit pravidla tohoto trackeru.

    [ Script trval: 0.275 sec. ] - [ GZIP: disabled ]
    Je zhruba 05:21
    sql

    TOPlist